Vízum do Číny pohodlně

Pohodlné vyřízení turistického víza

Pokud si zakoupíte poznávací zájezd do Číny přes cestovní kancelář, je to velice jednoduché. Dodáte potřebné dokumenty a cestovní kancelář vám ho vyřídí v Praze na ambasádě za týden. Odpadne vám tak cesta jet dvakrát do Prahy a počítejte s tím, že je nutné si tam vystát frontu od rána.

Chrám Nebes; Zdroj: esotravel.cz

Kdy a odkud se vydat na Velkou čínskou zeď?

Aktuální formuláře a co vše potřebujete k vyřízení víza do Číny se může měnit. Aktuální informace najdete na stránkách čínské ambasády v Praze.

Určitě je potřeba mít platný pas a to i 6 měsíců po odletu z Číny. Jednu volnou stránkou v pase na vízum.
Nenechávejte vyřízení na poslední chvíli, protože je potřeba spolu s formulářem mnoho dalších dokladů:

1. vypsaný formulář pro vyřízení víza
2. kopie pasu
3. kopie letenky, popř. rezervace letu
4. výpis z účtu
5. vyřízené cestovní pojištění
6. souhlas zaměstnavatele s čerpáním dovolené nebo výpis s živnost.rej­stříku
7. jedna pasová fotografie
8. itinerář cesty
9. studenti – originál potvrzení o studiu
10.nezletilé děti souhlas obou rodičů plus rodný list

Pokud máte zájezd zakoupen u CK, místo výpisu se přikládá kopie cestovní smlouvy a potvrzení o úhradě celé ceny zájezdu.

Většinou se vyřizuje vízum turistické, které vám povoluje vstup do země na 30 dnů. Vízum bez CK se platí na účet čínské ambasády v eurech a potvrzení o platbě víza předložíte při vyzvednutí víz na ambasádě.

Pozor na to, jestli si vyřizujete vízum jednovstupové nebo dvouvstupové. Měla jsem klientku, která letěla na poznávací zájezd po Číně a pak si udělala týden pobytu na Hainanu a odtud letěla zase přes Peking domů. Musela mít dvouvstupové vízum, jelikož se vracela z Hainanu zpět do Pekingu.

Zájezdy do Číny:

Malý okruh Čínou od 30 000
To nejlepší z Číny
Velký okruh Čínou s návštěvou Hong Kongu
Čínské metropole rychlovlakem

Mohlo by vás zajímat...